Verkiezingen 2023: De logistiek achter de stemcontainers


Woensdag 22 november 2023: de dag van de landelijke Tweede Kamerverkiezingen! Niet alleen een mooie en spannende dag voor vele politici, maar ook voor vele andere mensen en instanties, waaronder onze bedrijven. Zo mochten wij ons steentje bijdragen in de gemeente Steenwijkerland. Want ja; niet alleen stemlocaties moeten opgebouwd worden in aanloop naar de verkiezingen, maar de stembiljetten zelf moeten ook zo snel mogelijk ‘verhuisd’ worden. Een korte reconstructie:

Stemlocaties Gemeente Steenwijkerland

In de gemeente Steenwijkerland waren in totaal 34 stemlocaties te vinden. Denk hierbij ook aan dorpen als Blokzijl en Scheerwolde. Over al deze stemlocaties zijn 71 stemcontainers verdeeld die natuurlijk volgeladen worden met geldige stemmen. Zodra er niet meer gestemd kon worden werd alles verzameld en gereed gemaakt voor transport. Met het inzetten van vijf bussen en vijf medewerkers zijn wij om 22.00 uur gestart met onze rondes langs de stembureaus!

Stemlocaties Steenwijkerland Tweede Kamer Verkiezingen 2023 Transport En Logistiek Verkiezingen 2023

Zo snel mogelijk stemmen tellen

Binnen een tijdsbestek van vier uren waren alle stemcontainers (vol met stembiljetten) verzameld in het gemeentehuis van Steenwijk. Hierdoor kon om 02.00 uur begonnen worden met het tellen van de stemmen. Een super mooie klus en als Zoer Verhuizingen zijn wij uiteraard erg trots dat wij op deze manier een steentje hebben kunnen bijdragen aan de maatschappij en de logistiek rondom de stembussen en stemlocaties.

Inladen Stemcontainers. Onderweg Met De Stembussen